dijous, 28 de juliol del 2011

La 10a Mostra d'Entitats / 2011

Benvolguts companys i companyes

La 10a Mostra d'Entitats ja és a tocar i ens du diverses novetats, gent nova i com sempre molta il·lusió i esperem que força encert. Estem acabant de detallar diversos espais i tallers d'esports, llengua catalana, jocs infantils, etc., que de ben segur enriquiran el resultat final de la Mostra d'enguany.

I ja ho sabeu: "L'ONZE no anem de festa... fem-la!"

QUÈ VOLEM FER?

La Mostra vol ser una exposició àmplia i explícita de treballs i projectes al voltant de la nació catalana, la seva societat i la recerca de les seves llibertats individuals i col·lectives. Això volem dirigir-ho a tots aquells que durant la Diada surten al carrer a cercar o retrobar referents per a la seva voluntat de treballar pel país o senzillament a aquells que compleixen amb la seva consciència de catalanitat o dediquen aquest dia com ho fan amb el de Sant Jordi, a cobrir la seva quota de compromís amb la nació catalana. 

Pretenem que tant els uns com els altres trobin la possibilitat de col·laborar, coneguin de més a prop els grups i col·lectius (que aquests sí que treballen durant tot l’any) i així sentin interiorment el deure i el desig de col·laboració que tant sovint trobem a faltar. Tanmateix la Mostra pretén oferir una tribuna per a molts d’aquells col·lectius que tenen dificultats per arribar en un dia tant adequat a la gent del país i alhora generar o refer contactes amb d’altres grups, contactes que malauradament massa cops no existeixen.

Per finalitzar, però com a fet principal, la Mostra vol ser un fort crit reivindicatiu dels nostres drets i llibertats com a Països Catalans. I per definir-ho i fer-ho ras i curt, apuntem a continuació els objectius i els criteris d’assistència i col·laboració de la Mostra.

OBJECTIUS DE LA MOSTRA

- Portar al carrer, exposar i recolzar experiències d’unió i autoorganització, democràcia participativa i d’altres experiències destinades a la solidaritat i la millora de la societat en general i la catalana en particular.

- Promoure tota mena de col·lectius que treballin adequadament els àmbits de la identitat nacional, la llengua, la cultura i el medi ambient.

- Promoure i donar cos als conceptes de Sobirania i Països Catalans (fer-los creïbles i visibles).

- Traslladar la il·lusió i l’empenta dels expositors als assistents, mitjançant una posta en escena prou encertada.

CRITERIS D’ASSISTÈNCIA I COL·LABORACIÓ

- Entesa i il·lusió pels objectius de la Mostra.

- Desig i possibilitats de col·laboració i manca de voluntat d’exclusió o excés de protagonisme.

- Per diverses raons, no es creu adient l’assistència de partits ni organitzacions polítiques.

- Ben segur que acabareu d’entendre en llegir els següents punts dedicats a l’organització, la filosofia de l’espai Gent de la Terra que es fonamenta en els conceptes:

AUTOORGANITZACIÓ = INDEPENDÈNCIA
UNIÓ + COL·LABORACIÓ = FORÇA

Per això voldríem deixar clar que la Mostra tant sols esdevindrà un encert si és l’èxit de la col·laboració i la il·lusió activa de tots els seus participants, en cas contrari... 100 samarretes venudes i tal dia farà un any.