dimarts, 9 d’agost del 2011

El Cens Nacional del Poble Català torna a participar a la Mostra d'Entitats dels Països Catalans

Ja sabeu que la diada de l'Onze de Setembre és a tocar, i també la Mostra d'Entitats, que enguany du diverses novetats, gent nova i com sempre molta il·lusió i esperem que força encert. Una de les iniciatives que trobareu a lamostra i que ja ha confirmat, de bellnou, la seva participació és el Cens Nacional del Poble Català.
Un Cens on s'inscriuen lliurement les persones que es consideren membres de la Nació catalana, d'origen o d'adopció, que declaren no considerar com a pròpia una altra nació, es pot legitimar un marc democràtic nacional català. Els resultats de les votacions democràtiques organitzades pel propi Poble català al seu si, amb observadors internacionals, promourien la mediació internacional.
Arribar a disposar d'un Cens de membres de la Nació catalana amb un nombre important d'inscrits, controlat i reconegut al nivell internacional, i poder mantenir relacions a aquest nivell com a moviment no violent, democràtic i per l'autodeterminació, requereix una campanya de promoció interior i exterior llarga i costosa. En conseqüència, cal crear un fons econòmic amb garanties de control.